Choose another country or territory to see the content that is available where you are and shop online

Skift verden - en menstruationskop ad gangen


Det er ikke altid så nemt at få menstruation. Menstruationssmerter, kramper, humørsvingninger og hormoner i et enkelt virvar. Men uanset hvordan vi har det, har vi som regel adgang til menstruationsbeskyttelse. I andre dele af verden er situationen væsentlig anderledes, og situationen er langt fra den, vi har her. Der er ikke altid menstruationsbeskyttelse, og hvis den gør, er bandager meget dyre. At kun bruge hygiejnebind i en hel menstruation, af økonomiske årsager, er ikke muligt for mange. Derfor er mange kvinder tvunget til at bruge blade, græs, stofstykker, kyllingefjer, gamle klude, madrasstykker eller andet, der er tilgængeligt. Risikoen for infektion er høj, og der er mange utætheder.I udviklingslande i Afrika florerer der for eksempel de fleste myter om menstruation, og det er et utroligt tabubelagt emne. Som følge heraf er mange piger tvunget til at blive hjemme fra skole, hver gang de har menstruation. At være hjemme en uge om måneden resulterer i, at de til sidst går glip af en fjerdedel af deres samlede skolegang – bare fordi de har menstruation! Pigerne har svært ved at gennemføre deres uddannelse, de er simpelthen gået glip af for meget. Mange steder bliver piger tvunget til at gifte sig i en for ung alder, og i betragtning af den sparsomme udbud af præventionsmidler resulterer det i, at børn får børn. En skræmmende virkelighed, der er alt for almindelig.



En af de største grunde til, at vi startede vores egen produktion af menstruationskopper, var netop for at kunne gøre en forskel for disse kvinder. Vi yder kraftigt tilskud til kopperne, så de kan købes af organisationer eller personer, der selv vil gøre en forskel. Vi har også en donationskop i webshoppen, hvor du som privatperson kan donere kopper, som så sendes til næste projekt på listen.

Når vi hjælper, har vi nogle krav om, at de, der går ned, skal uddanne pigerne, samt sende billeder og information om, hvordan det går til os. Da myterne der florerer er så mange, er det ikke muligt at sende 1000 menstruationskopper ned og tro, at man har gjort noget godt, fordi problemet rækker så meget længere.

Vi kræver derfor uddannelse til de kvinder, der får en af vores menstruationskopper. Mange gange ved kvinderne i disse lande ikke engang, hvorfor de har menstruation, hvad det er, eller hvordan de skal håndtere det. I de fleste områder betragtes en kvinde med menstruation som snavset, og i den uge, hun har menstruation, må hun ikke røre ved nogen og leve adskilt fra sin familie. Desværre tror mange også, at de mister deres mødom ved at bruge en menstruationskop, hvilket er helt utænkeligt før et potentielt fremtidigt ægteskab. Problemet er stort, og desværre handler det i mange lande om kvinders lave værdi. Der skal derfor en del mere til end blot menstruationskopper for at forbedre situationen for kvinder i udviklingslandene.

Vi svarer selvfølgelig på spørgsmål og forsøger at hjælpe så godt vi kan, men det er dem, der rent faktisk går ned, der står for træningen. Indtil videre har vi mange succesfulde projekter inden for bl.a. Nepal, Senegal, Indien, Kenya, Gambia, Tanzania og Uganda.
Det er enormt fedt at kunne gøre en forskel, og hvis kun én pige bliver i skolen, er vi meget taknemmelige!



Har du et projekt i gang, hvor du ønsker vores hjælp? Kontakt os på info@menskopp.se, så fortæller vi dig, hvordan det fungerer.

Sammen har vi reddet verden 95613915 hygiejnebind og tamponer

I gennemsnit bruger du 12.000 tamponer og bind i løbet af et helt liv – eller SYV menstruationskopper.
Det gør en kæmpe forskel for verdens skrald!

Læs om vores arbejde med at hjælpe i udviklingslande

Project

Mød Team MonthlyCup

Team MonthlyCup